PROFESSORAT I RECERCA

Un claustre de professors d'alt nivell acadèmic i professional


Jean-François VERDIE
Degà de Toulouse Business School

“Actualment el grup Toulouse Business School (TBS) té uns 85 membres residents i 60 membres afiliats a la facultat, a més de 45 professors visitants d'universitats socies de l'extranger i aproximadament 1.200 professionals conferenciants a temps parcial, cada un dels quals contribueix amb els nostres programes pedagògics.

El nostre claustre de professors constitueix la fundació de competències estratègiques a la nostra Escola de Negocis. Reagrupats per grans disciplines del management (Contabilitat/Control de Gestió/ Auditoria, Contabilitat Financera/Econòmiques/Dret, Management de la informació, Recursos Humans, Màrketing/International Business, Organització Industrial/Logística/Tecnologia, Estratègia i Entrepreneurship), tots els nostres docents són especialistes en els seus respectius camps. Aquest alt nivell d'experiència està reconeguda i validada per les tres acreditacions internacionals obtingudes pel grup (AACSB, EQUIS y AMBA), el que requereix una política pro-activa de contractació de nous equips docents i de suports en intestigació i desenvolupament. Així doncs, el nombre de residents docents ha crescut un 25% en cinc anys.

Ja fa més de 10 anys que requerim a tots els nostres professors de tenir un Doctorat i demostrar una capacitat d'alta qualitat acadèmica en investigació (publicacions classificades, impacte de la investigació, etc.). A més de les seves habilitats en investigació, els professors són contractats en funció de les seves capacitats docents així com internacionals i, en la mesura del possible, de la seva experiència professional. Mantinguent la identitat multi-campus (Toulouse, Barcelona i Casablanca), la nostra orientació internacional destaca per la prioritat que li donem a la contractació d'investigadors/professors extrangers: més de la meitat dels professors contractats en els últims tres anys són d'origen extanger.

Actualment representen el 35% de la força docent i provenen de 20 països diferents del món: fuerza docente y provienen de 20 países distintos del mundo: Austràlia, Canadà, Xile, Alemanya, Grècia, Islàndia, Japó, Marroc, Nigèria, Portugal, Rumania, Tuníssia, Regne Unit, Estats Units, etc.

Investigació, innovació, reconeixement internacional i la base professional formen un cercle virtuós que li permet a Toulouse Business School portar a terme la seva missió d'entrenar als "pilots del canvi". Més específicament, la nostra investigació defineix la nostra reputació internacional tant a nivell acadèmic com amb les empreses i organitzacions. El nostre propòsit és millorar el coneixement i la pràctica del management i no únicament repetir els coneixements del passat o del know-how. La nostra investigació també contribueix als bons resultats de l'educació dels nostres estudiants, managers, directors, coaches i entrenadors, mitjançant la introducció de mètodes avantguardistes i cursos sumament moderns de management".

CONEIX A JOANNA POUSSET, PROFESSORA PERMANENT A TBS BARCELONA